Uncategorized

OnePlus komt met een nieuwe feature voor zijn OxygenOS launcher. Je kan nu in je telefoon handig je parkeerplaats bewaren zodat je je wagen meteen terugvindt.

OxygenOS Shelf

Iedereen kent wel het gevoel. Na lang zoeken naar een parkeerplaats, zet je je auto in een overvolle parkeerplaats zonder herkenningspunten. Je bent gehaast en snelt naar je afspraak om achteraf ietwat verdwaald terug bij de parking te arriveren. OnePlus wil daar nu een stokje voor steken en laat de locatie van je parkeerplek handig opslaan vanaf de Shelf in versie 3.3.3 van de OnePlus Launcher in OxygenOS. De Shelf  is een apart gedeelte van het startscherm met relevante contacten, apps en informatie in de vorm van kaarten.

LEES OOK:

2

Interview met de OnePlus PM Challenge-winnaar Léandro Tijink

De nieuwe functie heeft enkel toegang nodig tot je gps-locatie en vervolgens kan de tool je locatie bewaren zodat je eenvoudigweg kan navigeren naar je wagen. Belangrijk is wel dat de mogelijkheden voorlopig beperkt zijn tot parkeerplaatsen buiten, want in ondergrondse parkeergarages zal je geen gps-ontvangst hebben. In dat geval ben je nog steeds genoodzaakt om een herkenningspunt te zoeken of een foto te maken.

Screenshot van de nieuwe feature

Beschikbaarheid

Je kan de feature gebruiken door je OnePlus Launcher eenvoudigweg te updaten in de Google Play Store, maar het lijkt erop dat de functie op dit moment enkel werkt op toestellen met Android Pie, namelijk de OnePlus 6, de 6T, de OnePlus 5 en de 5T. Dat blijkt uit reacties op het OnePlus Forum. We verwachten dat de functie binnenkort ook zal werken op de OnePlus 3 en de 3T die momenteel nog op de bètaversie van Android Pie draaien.

Bron: Androidworld

Phone Repair Zeeland gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.