Beginnerstip: hoeveel iCloud-opslag heb ik nodig?

Beginnerstip: hoeveel iCloud-opslag heb ik nodig?

Beginnerstip: hoeveel iCloud-opslag heb ik nodig?

Apple geeft je standaard 5GB aan gratis iCloud-opslag, maar is dat genoeg? Misschien kun je er prima mee uit de voeten, of moet je al snel extra opslagruimte bij kopen. In deze tip bespreken we welke optie het best bij je past.

Hoe kan ik iCloud-opslag kopen?

iCloud is een essentieel onderdeel van iOS en laat je belangrijke data – zoals je foto’s, back-ups van je Apple-devices, bestanden en meer – in de cloud opslaan. Om je een eindje op weg te helpen, geeft Apple iedere gebruiker 5GB aan gratis iCloud-opslag. Dat klinkt misschien als voldoende, maar als je bestanden en je back-ups in de cloud gaat bewaren, ben je zo door die ruimte heen.

Daarom biedt Apple enkele opslagabonnementen voor iCloud aan om je meer ruimte te geven. Die optie zit nogal verstopt in de Instellingen-app en is via de volgende stappen te vinden:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad en tik bovenin op je Apple ID/naam;
  2. Kies vervolgens voor ‘iCloud > Beheer opslag’;
  3. Hierna zie je hoeveel ruimte in iCloud je nog over hebt, met daaronder de verschillende apps die van iCloud gebruikmaken. Ga naar ‘Wijzig opslagabonnement’ om je huidige abonnement en mogelijke upgrades te bekijken.

Welke opties zijn er?

Zit je standaard (gratis) abonnement van 5GB vol, dan heb je drie keuzes om je iCloud-opslag uit te breiden. Dit zijn:

  • 50GB aan iCloud-opslag: 0,99 euro per maand
  • 200GB aan iCloud-opslag: 2,99 euro per maand
  • 2TB aan iCloud-opslag: 9,99 euro per maand

Goed om te weten is dat je het 200GB- en 2TB-abonnement kunt delen met je gezin. Dit betekent dat de totale hoeveelheid opslag door meerdere mensen wordt gebruikt, maar iedereen wel zijn eigen iCloud-account en privé opslag heeft. Afzonderlijke leden kunnen altijd nog extra opslag bij kopen. Let op: het 50GB-abonnement kan niet met je gezin worden gedeeld.

Hoeveel iCloud-opslag heb ik nodig?

Heb je een iPhone en maak je niet veel gebruik van cloudfuncties en sla je je bestanden en foto’s liever bij andere diensten op (zoals Dropbox en Google Foto’s)? Dan is het gratis abonnement van 5GB waarschijnlijk voldoende. Reservekopieën, die alle belangrijke data van je iPhone bewaren, kun je prima in het gratis abonnement kwijt en als je in de gaten houdt welke apps nog meer van iCloud gebruikmaken, kom je niet snel in de problemen.

50GB

Wil je foto’s en bestanden wel in iCloud kwijt en je nooit zorgen hoeven te maken over de hoeveelheid vrije cloudopslag? Dan is het abonnement met 50GB opslag het meest interessant. Voor 0,99 euro per maand krijg je tien keer zoveel opslag en dat is voor de meeste gebruikers ruim voldoende. En daarnaast: merk je dat je de extra ruimte toch niet nodig hebt, dan kun je je abonnement altijd downgraden. Je hoeft dus nooit teveel te betalen.

→ Zo kun je iCloud-opslag downgraden of kopen

200GB of 2TB

Heb je meerdere Apple-apparaten, zoals een iPhone, iPad en Mac(Book) en wil je ze allemaal regelmatig back-uppen, dan is een groter abonnement wellicht interessant. Zeker als je iCloud Drive gebruikt om al je bestanden te bewaren, zodat je ze altijd en overal kunt bereiken.

Waarschijnlijk heb je aan 200GB dan genoeg. Ben je een echte grootgebruiker en van plan om veel (media)bestanden in de cloud op te slaan, dan is het 2TB-abonnement de moeite waard. Je betaalt dan iets meer, maar hoeft je dan ook nooit zorgen te maken over iCloud.

iCloud Google Cloud

Alternatieven

Het kan natuurlijk ook zijn dat je liever geen extra geld uitgeeft aan iCloud-opslag, of je al andere diensten gebruikt. Dropbox of Google Drive zijn populaire diensten om je data in de cloud te bewaren.

Bij een gratis account van Dropbox ontvang je 2GB opslag, bij Google Drive is dat 15GB. Heb je een enorme verzameling met foto’s, dan raden we de Google Foto’s-app aan. Daarmee kun je back-ups maken van een onbeperkt aantal foto’s en video’s, wat je veel ruimte scheelt in iCloud.

Bron: iPhoned

Phone Repair Zeeland gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.