App

Google wacht niet langer op providers en rolt sms-opvolger vast uit

Google gaat eind juni van start met het beschikbaar maken van de sms-opvolger in het Verenigd Koninkrijk en Frank. Deze opvolger is gebaseerd op RCS dat ervoor zorgt dat het de berichten veel meer lijken op de berichten in WhatsApp of Telegram.

RCS is de opvolger van sms

RCS staat voor rich communication services is een universeel profiel dat is ontwikkeld door verschillende providers over de hele wereld. Een oude sms laat je tekst of een afbeelding (mms) versturen. Sms-berichten die worden verstuurd met RCS lijken veel meer op de berichten die worden verstuurd met messengers als WhatsApp. Je kan namelijk foto’s sturen, groepsgesprekken houden en zien wanneer iemand typt. Google heeft vorig jaar zijn Chat-dienst gelanceerd dat eigenlijk hetzelfde is als RCS alleen makkelijker uit te spreken.

Voor- en nadelen RCS

Er is een groot voordeel, de berichten worden naar een telefoonnummer gestuurd en niet naar een bepaalde app. Hierdoor is het niet nodig om een aparte app zoals WhatsApp of iMessage te installeren. Op deze manier kan Google een hele grote groep bereiken (Android draait op 75% van alle telefoons) en eindelijk zijn droom van een succesvol berichtenplatform realiseren. Met aparte apps als Google Allo is dat niet gelukt.

RCS heeft ook een groot nadeel, de berichten zijn nog niet compleet voorzien van end-to-end-encryptie waardoor providers de berichten kan bekijken en kunnen overhandigen aan een overheid zodra deze dat van ze verlangt. Providers zullen hieraan moeten werken. Dan nog is encryptie toestel-afhankelijk, T-Mobile US ondersteunt bijvoorbeeld encryptie op de Google Pixel 3a niet.

 

Dit zijn de beste privacy-vriendelijke apps om mee te chatten

De Android Berichten-app van Google ondersteunt RCS of Chat al geruime tijd en Google wil zo snel mogelijk dat iedereen met een Android-smartphone gebruik kunnen maken van RCS. Daarvoor is het bedrijf in 2017 een samenwerking gestart met tientallen verschillende Amerikaanse telecomproviders en vorig jaar werd bekend dat Huawei en Samsung hun toestellen standaard zouden uitrusten met de Berichten-app. Het is ook mogelijk voor fabrikanten om hun eigen sms-app geschikt te maken voor deze techniek.

RCS-berichten Bedrijven

Uitrol RCS

Google laat nu aan The Verge weten dat het vaart achter de uitrol gaat zetten en niet langer meer op providers te wachten. De nieuwe manier van sms’en zal deze maand nog in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk beschikbaar komen. Gebruikers in deze landen zullen in de Android Berichten-app of een andere app die RCS ondersteunt, de vraag krijgen of ze RCS Chat willen gaan gebruiken (opt-in). Het staat dus niet standaard aan, Google geeft gebruikers de keuze.

 

Bron: Androidworld

Phone Repair Zeeland gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.