Is jouw Samsung Galaxy S10 ook niet helemaal randloos bij bepaalde apps? Met behulp van deze tips zet je de randen uit.

Randloos?

Tip: Samsung Galaxy S10 toont brede zwarte rand in landschapsmodus, zo zet je die uit

De Samsung Galaxy S10 selecteert automatisch hoe het scherm in de horizontale landschapsmodus wordt weergeven: komt er een dikke zwarte rand aan de zijkant of wordt het scherm helemaal vullend gemaakt? We leggen uit hoe je zelf beslist.

Randloos design

De Samsung Galaxy S10-reeks komt met een vrijwel randloos design waarvan de voordelen helemaal teniet worden gedaan als je de telefoon in landschapsmodus – horizontaal – gebruikt. Dit  is bijvoorbeeld het geval als je een video bekijkt of een spel speelt. Dan verschijnt er immers een ontzettend brede strook die een groot deel van je schermruimte inneemt. Dat is geen fraai zicht, maar het is ook erg onhandig als je bijvoorbeeld de kleinere Samsung Galaxy S10e gebruikt. Ook op de sociale nieuwssite Reddit wordt het probleem aangeklaagd

De Galaxy S10 bepaalt automatisch voor elke app of een volledige schermweergave het beste is of een schermrand. Zoals je in onderstaande galerij kan zien in Google Maps krijg je een enorme rand te zien. Als je daarentegen voor het volledig scherm kiest, bestaat de kans dat de camera-inkeping – die extra groot is bij de Galaxy S10 Plus– in de weg komt te zitten. Al zal je merken dat bij andere apps het volledig scherm wel prima uitdraait als je het handmatig activeert. In onderstaand stappenplan leggen we je uit hoe je de rand kan doen verdwijnen.

Stappenplan

> Open de instellingen van je telefoon

> Kies ‘Display’

> Tik op ‘Apps op volledig scherm’

> Selecteer een app en kies voor ‘Volledig scherm’ in het keuzemenu

Zoals je al in bovenstaande foto’s kan zien, is het soms ‘hit or miss’ wat het volledig scherm betreft, want soms draait het goed uit en soms ook niet. Handig is dan ook dat er een tweede methode is waarmee je handiger tussen de weergaven kan wisselen terwijl je een app gebruikt.

Bron: Androidworld

Phone Repair Zeeland gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.