Sony heeft eindelijk PS4 Remote Play voor iOS uitgebracht. Met deze app kun je games van je PlayStation 4 ook op je iPhone of iPad spelen. Zo werkt het.

PS4 Remote Play-app beschikbaar voor iOS

Urenlang voor de televisie gekluisterd zitten om je game uit te spelen, is niet meer nodig. Met PS4 Remote Play kun je simpelweg verder spelen op je iPhone terwijl je familie een serie kijkt op het grote scherm.

PlayStation-fabrikant Sony introduceerde de functie en app ruim vier en een half jaar geleden op Android. Nu is het eindelijk ook mogelijk om je PlayStation 4 te koppelen aan je iOS-apparaten. Dit doe je door de volgende stappen te doorlopen.

PS4 Remote Play

  1. Download PS4 Remote Play via de App Store;
  2. Zorg dat je PlayStation 4 is geüpdatet naar de nieuwste software;
  3. Koppel de apparaten door op je iPhone in te loggen met je PSN-gegevens en controleer de instellingen voor Remote Play op je PlayStation.

Vervolgens kun je allerlei ondersteunde games op je telefoonscherm spelen. Hierbij verschijnen de besturingsknoppen op je scherm. Het is helaas niet mogelijk om een DualShock 4-controller te koppelen aan je iPhone. Wil je toch een controller gebruiken, dan zul je er dus een moeten aanschaffen die het label ‘Made For iPhone (MFi)’ heeft.

iPhone als headset

Ook je headset heb je niet meer nodig als je online potjes speelt tegen andere gamers. Via de microfoon van je iPhone of iPad kun je meedoen aan gesprekken. Ook chatten doe je simpelweg via het toetsenbord van je iOS-device.

Enorm veel games ondersteunen Remote Play. Doordat de knoppen van je fysieke controller nu op het scherm zitten, is het natuurlijk wel even wennen. Toch zijn alle knoppen aanwezig, en hoef je dus geen versimpelde versie van je game te spelen als je overschakelt naar je iPhone of iPad.

Playstation 4

Om PlayStation-games op je iPhone te laten werken, is het belangrijk dat je toestel en gameconsole op hetzelfde wifinetwerk zijn verbonden. Daarnaast werkt de functie alleen met de PlayStation 4, en niet met oudere modellen.

Het is overigens al wel langer mogelijk om je iPhone en PlayStation te synchroniseren met games. Zo is al sinds 2017 de app R-Play in de App Store te vinden. Deze onofficiële app van externe ontwikkelaars doet hetzelfde, maar kost je 12,99 euro. Sony’s eigen Remote Play is gewoon gratis te downloaden en gebruiken.

Download PS4 Remote Play

Om de app te laten werken moet je iPhone of iPad op iOS 12.1 of hoger draaien. Naast een PlayStation 4 met de nieuwste versie van de systeemsoftware heb je een PlayStation Network-account nodig.

 

Bron: iPhoned