Tablet Telefoon

Het rode bolletje boven een app op je thuisscherm laat zien hoeveel gemiste meldingen je hebt. Soms is dit handig, maar vaak ook niet. Dit is hoe je badge-appsymbolen op je iPad en iPhone uitschakelt.

Rode bolletjes iPhone uitzetten: zo doe je dat

Het rode bolletje dat laat zien hoeveel ongelezen e-mails of WhatsApp-berichten je hebt heet een ‘Badge’. Voor sommige apps, zoals de Telefoon, is het nuttig om te checken hoeveel je gemist hebt.

Er zijn echter ook genoeg programma’s die met hun rode bolletje onnodig aandacht opvragen. Denk aan een spelletje waarin je een upgrade hebt gekregen of een wallpaper-app die laat weten dat er nieuwe achtergronden beschikbaar zijn. Gelukkig is het mogelijk om hun badge uit te schakelen.

Zo zet je de rode bolletjes boven een app-icoon uit:

  1. Open de Instellingen-app en tik op ‘Berichtgeving’;
  2. Ga naar de app waarvan je de badges niet langer wil zien;
  3. Verschuif de schakelaar bij ‘Badges’, en klaar ben je.

Vanaf nu zie je niet langer hoeveel ongelezen notificaties de app voor je heeft klaarstaan. Wij kunnen het iedereen aanraden eens kritisch door de lijst met apps te gaan en alleen belangrijke programma’s toestemming te geven om bolletjes te tonen. Op die manier blijft je thuisscherm geordend en jij meer gefocust

Zo maak je je iPhone minder verslavend

In hetzelfde menu kun je overigens nog een aantal functies uitzetten waardoor je iPad of iPhone minder verslavend wordt. Als je bijvoorbeeld de schakelaar bij ‘Sta berichtgeving toe’ verschuift toont de app niet langer notificaties. Ook kun je hier aangeven of je het goed vindt dat een app geluid afspeelt bij een binnengekomen melding.

Bron: iPhoned

Phone Repair Zeeland gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.